5 στρογγυλά (σφαιρικά) κολοκύθια πράσινα
3/4 με 1 κιλό κιμά χοιρινό, μοσχάρι (ανάμεικτο)
3-4 κρεμμύδια ξερά
1 ντοματάκι κονκασέ
1 κουταλιά πελτέ
1/4 κιλού κίτρινο τυρί τριμμένο
Λίγο δυόσμο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε το κοτσάνι και τον αφαλό από τα κολοκύθια και κατόπιν τα κόβουμε στα δύο οριζόντια. Αδειάζουμε με ένα κουταλάκι τα κουκούτσια των κολοκυθιών και τα βάζουμε σε ένα ταψί και στο γκριλ για κάνα 15λεπτό, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Εντωμεταξύ θα ετοιμάσουμε την γέμιση με τον κιμά: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε καλά τον κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και το κονκασέ. Μαγειρεύουμε τον κιμά και 10 λεπτά πριν γίνει προσθέτουμε τον πελτέ.
Αδειάζουμε τα υγρά που έχουν βγάλει τα κολοκύθια μέσα στο ταψί και επαναλαμβάνουμε μέχρι να μην βγάζουν άλλα υγρά. Γεμίζουμε τις κούπες των κολοκυθιών, προσθέτουμε λίγο νερό (αν χρειάζεται ώστε να υπάρχει μια λεπτή στρώση υγρού) στο ταψί και ψήνουμε έχοντας σκεπάσει το ταψί με άκαυστο αντικολλητικό χαρτί στους 180 βαθμούς για μισή ώρα με τρία τέταρτα (εξαρτάται από το πόσο χοντρά είναι τα κολοκύθια). Αφαιρούμε κατόπιν το χαρτί, πασπαλίζουμε με το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοψηθούν τα γεμιστά κολοκύθια μας.