Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
500γρ. ρύζι νυχάκι
4 ντομάτες μεγάλες
4 πιπεριές
3 μελιτζάνες
3 πατάτες
2 κολοκυθάκια
2 κρεμμύδια ξερά
3 σκελίδες σκόρδο
Μαϊντανό
Δυόσμο
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ετοιμάζουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες να είναι έτοιμα για γέμισμα. Κρατάμε φυσικά το εσωτερικό από τις ντομάτες και τις μελιτζάνες. Κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε κυβάκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και σε αυτό τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μας. Κόβουμε τα κολοκυθάκια μας και μια πιπεριά σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε κι αυτά στο τηγάνι να τσιγαριστούν. Το ίδιο κάνουμε και με το εσωτερικό από τις μελιτζάνες που αδειάσαμε. Κόβουμε στο τηγάνι και τα σκορδάκια μας. Περνάμε τις ντομάτες μας από το μπλέντερ και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Στο ίδιο μπωλ προσθέτουμε το ρύζι μας, μαϊντανό και μπόλικο δυόσμο κομμένα. Μόλις μαραθούν τα λαχανικά στο τηγάνι, τα ρίχνουμε κι εκείνα στο μπωλ μας. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε, βάζουμε ελαιόλαδο, ρίγανη, ανακατεύουμε καλά και με τη γέμιση αυτή γεμίζουμε τα γεμιστά μας που έχουμε τοποθετήσει τακτικά στο ταψί μας. Τοποθετούμε ενδιάμεσα και τις πατάτες μας κομμένες κυδωνάτες. Από πάνω ρίχνουμε ελαιόλαδο, λίγο νεράκι, σταυρώνουμε και φουρνίζουμε για 45 λεπτά της ώρας στους 180 βαθμούς.
Όση γέμιση περισσέψει την βάζουμε στο τηγάνι και με λίγο νεράκι φτιάχνουμε ένα εκπληκτικό ριζότο για τους ανυπόμονους.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!