1 Kg γαύρο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
3 φρέσκιες μεγάλες ντομάτες σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια αφαιρώντας τα εντόσθια και τα κεφάλια. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν πολύ καλά σε ένα σουρωτήρι. Τα αλατίζουμε, τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί μαζί με το σκόρδο. Στην συνέχεια βάζουμε τις φέτες ντομάτας πάνω από τα ψάρια, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλατοπίπερο, ρίγανη, μαϊντανό και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά. Σερβίρουμε τα ψάρια ζεστά.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Έφη Δεκαβάλα και την ευχαριστούμε πολύ.