2 κιλά γαύρος
6 ντομάτες
4 – 6 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο
Ρίγανη
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τους γαύρους. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τους γαύρους, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το σκόρδο ψιλοκομμένο σε ροδέλες και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια στρώνουμε τα ψάρια, το ένα δίπλα στο άλλο, μέσα στο ταψί. Πλένουμε καλά τις ντομάτες μας και τις δύο από αυτές (τις πιο ώριμες) τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε. Τις υπόλοιπες 4 τις κόβουμε ροδέλες. Στρώνουμε τις ροδέλες ντομάτας πάνω από τα ψάρια και τα κενά τα γεμίζουμε με τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Ψήνουμε το φαγητό μας στους 180 βαθμούς στη μέση του φούρνου για περίπου τρία τέταρτα της ώρας.