Υλικά:
1 κιλό γαύρο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μπουκάλι ξύδι
1 κουταλιά ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε από τα ψάρια μας, το κεφάλι και τα εντόσθια. Κατόπιν βγάζουμε και την ραχοκοκαλιά τους ανοίγοντας τα στα δύο με προσοχή. Διαλύουμε την ζάχαρη στο ξύδι. Σε ένα ταψί στρώνουμε τους γαύρους και τους περιχύνουμε με το μείγμα του ξυδιού. Τους αφήνουμε να μαριναριστούν για έξι ώρες. Κατόπιν τους βάζουμε σε ένα μπωλ, τους αλατίζουμε και τους προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ανάμεσα στις στρώσεις τους! Δεν παραλείπουμε στο τέλος να τους σκεπάσουμε με αγνό ελαιόλαδο.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.