Υλικά:
1 κιλό γαύρο
10-12 λεμόνια
Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Ρίγανη (προαιρετικά)
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πρώτα καθαρίζουμε τον γαύρο αφαιρώντας το κεφάλι και τα εντόσθια και ανοίγουμε προσεκτικά στα δύο το ψάρι ώστε να βγάλουμε και τη ραχοκοκαλιά του. Τακτοποιούμε το γαύρο σε ένα ταψί, στύβουμε τα λεμόνια και τον περιχύνουμε με τον χυμό τους ώστε να σκεπαστεί εντελώς. Αφήνουμε τον γαύρο να μαριναριστεί για έξι ώρες. Στη συνέχεια αφαιρούμε τον γαύρο από το ταψί, τον αλατίζουμε ελαφρά, τον πασπαλίζουμε προαιρετικά με ξύσμα λεμονιού ή ρίγανη και τον σκεπάζουμε με ελαιόλαδο.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.