1 κιλό γαρίδες + 16 γαρίδες (ανάλογα με τον τρόπο σερβιρίσματος)
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλινο
Λίγα φύλλα μαρουλιού
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
2 κουταλάκια κέτσαπ
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Αλάτι πιπέρι
Πλένουμε τις γαρίδες και τις αχνίζουμε σε λίγο νερό ώστε να μπορούν να καθαριστούν εύκολα. Τις καθαρίζουμε και τις βράζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το σέλινο, το κρεμμυδάκι, το αλάτι, και ένα φλυτζάνι νερό για δέκα λεπτά. Κατόπιν σε ένα μπωλ βάζουμε τη μαγιονέζα, το κέτσαπ, τη μουστάρδα, το λεμόνι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Σε αυτό το μείγμα θα προσθέσουμε τα υλικά που έχουν βράσει εκτός από τις 16 γαρίδες και θα ανακατέψουμε προσεκτικά. Για να σερβίρουμε τη γαριδοσαλάτα υπάρχουν δύο τρόποι. Ο πρώτος είναι σε φαρδιά κολωνάτα ποτήρια. Εκεί θα χρειαστεί να κόψουμε το μαρούλι σε πολύ λεπτές φέτες (όπως στη μαρουλοσαλάτα) και να το βάλουμε στο κάτω μέρος του ποτηριού. Από πάνω βάζουμε γαριδοσαλάτα και στολίζουμε με τις γαρίδες που έχουμε ξεχωρίσει βάζοντας τις έτσι ώστε η μισή γαρίδα να κρέμεται έξω από το ποτήρι. Ο δεύτερος τρόπος είναι σε πιάτο, όπου δεν κόβουμε το μαρούλι αλλά στρώνουμε τα φύλλα του στα πιάτα. Πάνω από τα φύλλα βάζουμε γαριδοσαλάτα. Αν επιλέξουμε αυτόν τον τρόπο σερβιρίσματος δεν χρειάζεται να κρατήσουμε γαρίδες για στόλισμα.