3 μέτριες πατάτες κομμένες μικρά κυβάκια με την φλούδα τους (λεπτόφλουδες) ψημένες στο φούρνο με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη
6 αυγά
6 γαρίδες μεγάλες κομμένες στα 4
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πράσινο κρεμμυδάκι (το πράσινο μόνο μέρος)
1 χούφτα σχινόπρασο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Λάδι
Αλάτι, πιπέρι
1) Σωτάρουμε με ελάχιστο λάδι το κρεμμυδάκι και το σχινόπρασο ελαφρά και αποσύρουμε.
2) Κτυπάμε τα αυγά με την κρέμα πολύ καλά και ρίχνουμε μέσα αλάτι και πιπέρι.
3) Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γαρίδες στα 4. Τοποθετούμε σε μεγάλο και βαθύ ταψί τις πατατούλες που έχουμε ψήσει στον φούρνο και αραδιάζουμε από επάνω τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, το σχινόπρασο και τις γαρίδες και τελειώνουμε με το μείγμα των αυγών. Αφήστε για λίγο να απορροφήσουν οι πατάτες το μείγμα, είναι καλύτερα διότι θα πάει μέχρι κάτω.
4) Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει όλη η επιφάνεια. Για καλύτερα αποτελέσματα ψήστε πρώτα στην κάτω αντίσταση για 15 λεπτά.
Σερβίρεται ζεστή ή κρύα. Γαρνίρετε με μαϊντανό και καλή σας όρεξη!!!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ελένη Μαργελλου και την ευχαριστούμε πολύ.