500γρ. καθαρισμένες γαρίδες
500γρ. μαλλιά αγγέλου (φιδές)
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 λεμόνι (χυμό)
1/2 λεμόνι (ξύσμα)
1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
5-6 κουταλιές βούτυρο
1/2 κουταλάκι μπούκοβο
4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό “ζεματάμε” για ελάχιστο χρόνο τα μαλλιά αγγέλου να γίνουν αλ ντέντε και σουρώνουμε.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο (περίπου 2 κουταλιές). Ρίχνουμε και τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για δυό – τρία λεπτά.
Τις βγάζουμε από το τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο, το μπούκοβο, λίγο πιπέρι και το μισό από το ξύσμα του λεμονιού. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το κρασί και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία.
Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες, το βούτυρο, τα μαλλιά αγγέλου και ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι.
Ανακατεύουμε ανακινώντας το τηγάνι μας και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε μια πεντανόστιμη ελαφριά γαριδομακαρονάδα!