12 γαρίδες 16/20 χωρίς το κεφάλι
Μια σκελίδα φρέσκο σκόρδο
Μια καυτερή κόκκινη πιπέρια μικρή
Μισό ποτήρι άσπρο ξηρό κρασί
Μια κουταλιά της σούπας sweet chilly
50γρ. φρέσκο βούτυρο
Μια ρίζα Finokio – Fennel
Αλάτι ,πιπέρι
Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας της ουρές. Σκίζουμε ελαφρά το επάνω μέρος για να αφαιρέσουμε τις ακαθαρσίες. Σοτάρουμε ελαφρά σε λίγο ηλιέλαιο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και την κομμένη σε λωρίδες πιπεριά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το chilly, αφήνουμε ώσπου να γλασάρει. Προσθέτουμε το finokio ανακατεύουμε ελαφρώς. Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο νερό και δένουμε τη σάλτσα μας με το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ελέγχουμε την γεύση μας με το αλάτι και το πιπέρι. Η σάλτσα μας έχει πάρει μια ροζ απόχρωση και πικάντικη γεύση που θα αρέσει σε όλους.
Την συνταγή γι’ αυτό το ζεστό ορεκτικό, μας την έδωσε η συγγραφέας Μαίρη Βούλγαρη την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Για να δείτε τα βιβλία της συγγραφέως που έχουμε παρουσιάσει στη Ματιά, κάντε κλικ εδώ!