Υλικά:
1 1/2 κιλό γαρίδες
1 κιλό ντομάτες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε ελάχιστα. Τις σουρώνουμε και τις ξεφλουδίζουμε. Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και όταν κάψει σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι. Μόλις το κρεμμύδι ξανθύνει, ρίχνουμε το κρασί και μετά από λίγο προσθέτουμε: τις ντομάτες, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε να βράσουν και όταν δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες συνεχίζοντας το βράσιμο για άλλα δέκα λεπτά.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.