300 γρ. γαρίδες βρασμένες
70 γρ. τυρί φέτα σκληρή
3 μεγάλα πράσα
3 – 4 κουταλιές ελαιόλαδο
Άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για τη Μαρινάδα:
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Χυμός 1/2 λεμονιού
Λίγος ψιλοκομμένος δυόσμος
Καθαρίζετε και πλένετε τα πράσα, κρατάτε μόνο το λευκό μέρος, τα κόβετε σε ροδέλες και τα βάζετε σε ταψάκι ή πυρέξ. Ρίχνετε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ τα υλικά της μαρινάδας. Προσθέτετε τα πράσα, τον άνηθο και λίγο αλατοπίπερο και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 3 ώρες περίπου. Προσθέτετε τις γαρίδες, τις οποίες έχετε καθαρίσει εκτός από το τμήμα της ουράς, την φέτα τριμμένη, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Έφη Δεκαβάλα και την ευχαριστούμε πολύ.