1 κιλό γάμπαρες
4 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι μεγάλο
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
4 πολύ μεγάλες ντομάτες
1 ποτήρι λευκό κρασί
Μισό ποτήρι κρασιού κονιάκ
Λιγάκι μαϊντανό
1/2 κιλό τυρί φέτα
Βάζουμε στο τηγάνι ψιλοκομμένο το σκόρδο και το κρεμμύδι μαζί με το βούτυρο. Αφήνουμε να τσιγαριστούν 3 λεπτάκια και προσθέτουμε τις γάμπαρες (καθαρισμένες ή όχι). Αφήνουμε στο τηγάνι για άλλα 5 λεπτάκια και αφού αναποδογυρίσουμε τις γάμπαρες τις σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί. Αφού σωθεί το κρασί και μοσχοβολήσει όλη η κουζίνα μας, προσθέτουμε χοντροκομμένη (σαν σαλάτα) την ντομάτα και σε σιγανή φωτιά αφήνουμε περίπου 10 – 15 λεπτά ενώ 5 λεπτά πριν κατεβάσουμε από την φωτιά έχουμε προσθέσει τον μαϊντανό μας και την χοντροκομμένη φέτα.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε ο Χαράλαμπος Καραπάνος και τον ευχαριστούμε πολύ.