1 γαλοπούλα
1 κρέμα γάλακτος (200ml)
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Μείγμα πολύχρωμων πιπεριών
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Πατάτες φούρνου (μικρές στρογγυλές)
Λίγο σχοινόπρασο
1 κύβο νοστιμιάς κοτόπουλου
Σε ένα μικρό μπωλάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σε αυτό διαλύουμε 1 1/2 κουταλάκι από το πιπέρι, λίγο αλάτι και λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο. Με το μείγμα αυτό αλείφουμε καλά την γαλοπούλα μας, μέσα – έξω και την ψήνουμε σε σκεπασμένη γάστρα για 2 ώρες στους 180 βαθμούς. Εντωμεταξύ καθαρίζουμε τις πατατούλες μας και τα βράζουμε για 10 – 15 λεπτά σε νερό που έχουμε διαλύσει ένα κύβο νοστιμιάς. Μόλις περάσουν οι 2 ώρες αφαιρούμε το καπάκι από τη γάστρα μας και περιχύνουμε την γαλοπούλα με το κρασί. Μετά από λίγο περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τις πατάτες χωρίς το ζουμί τους, και αλατίζουμε, πιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο σχοινόπρασο από πάνω. Συνεχίζουμε το ψήσιμο με ξεσκέπαστη τη γάστρα για περίπου άλλη μια ώρα, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν η γαλοπούλα και οι πατάτες μας.