1 μεγάλο ψωμί του τοστ
500γρ. φράουλες
8 αυγά
1/4 κούπας γάλα
1/4 κούπας αμύγδαλα φιλέ
1 βανιλέτα
1 κουταλάκι κανέλα
Λίγη ζάχαρη άχνη
Μέλι
Πλένουμε τις φράουλες τις στραγγίζουμε και τους αφαιρούμε το κοτσάνι. Κόβουμε τις περισσότερες σε κομματάκια και τις υπόλοιπες σε φετούλες (για τη διακόσμηση). Βάζουμε δύο αντικολλητικά χαρτιά (ή μια κόλλα αντικολλητικό χαρτί με αλουμινόχαρτο απ’ έξω) μέσα σε μια στενόμακρη φόρμα που να χωράει το ψωμί μας και βάζουμε μέσα της το ψωμί. Φροντίζουμε να φτάνει το χαρτί μέχρι πάνω. Σε ένα μπωλ πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη τις φράουλες που έχουμε κόψει σε κομματάκια και τις ανακατεύουμε με το αμύγδαλο φιλέ. Ανοίγουμε μια μία τις φέτες του ψωμιού και βάζουμε λίγο από το μείγμα φράουλας – αμυγδάλου έτσι ώστε να φτάσει για όλες τις φέτες του ψωμιού. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε πάρα πολύ καλά τα αυγά και τους προσθέτουμε άχνη ζάχαρη, το γάλα, την κανέλα και τη βανιλέτα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρίσει. Περιχύνουμε το ψωμί ομοιόμορφα με τα αυγά και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά σε μέτριο φούρνο. Αφήνουμε να σταθεί για δέκα λεπτά και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη (μπορεί να προσθέτει και ο καθένας στο πιάτο του ανάλογα με το γούστο του), περιχύνουμε με μέλι, διακοσμούμε με τις φετούλες φράουλας και απολαμβάνουμε ένα πεντανόστιμο γλύκισμα!!!
Σημείωση: Εάν δεν έχουμε φόρμα ανάλογη μπορούμε να φτιάξουμε μία χρησιμοποιώντας μπόλικο αλουμινόχαρτο κρατώντας το σχήμα και το μέγεθος του ψωμιού, φροντίζοντας να μην είναι χαμηλή. Στη συνέχεια προσθέτουμε όπως αναφέρει η συνταγή αντικολλητικό χαρτί. Εάν δεν εμπιστευόμαστε την “κατασκευή” μας την βάζουμε μέσα σε ένα λίγο μεγαλύτερο ταψί και ψήνουμε κανονικά.
Επίσης, εάν δεν έχουμε φούρνο, μπορούμε να ψήσουμε το γλυκάκι μας πάνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά (συνήθως θέλει λίγο περισσότερο χρόνο, όμως ας το έχουμε κατά νου) σε ψηστιέρα ή ακόμη και σε ψησταριά! Δοκιμάστε το, είναι ένα υπέροχο ανοιξιάτικο γλυκό!