5 φύλλα κρούστας
1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 λίτρα γάλα
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
100γρ. βούτυρο
2 βανίλιες
Λίγη κανέλα (προαιρετικά)
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, χλιαίνουμε το γάλα και προσθέτουμε ανακατεύοντας τη ζάχαρη και τα σιμιγδάλια. Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα μας να πήξει και απομακρύνουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά με τις βανίλιες και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας έντονα την κρέμα μας. Σε ένα ταψί ή πυρέξ βάζουμε λίγο βούτυρο και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα φύλλα βουτυρώνοντάς τα καλά. Μόλις τα φύλλα τελειώσουν βάζουμε και την κρέμα μας απλώνοντάς την να μοιραστεί ομοιόμορφα. Το βούτυρο που μας περίσσεψε το αλείφουμε στο πάνω μέρος της κρέμας ενώ το γύρω γύρω των φύλλων τα κάνουμε στεφάνι γύρω γύρω στο ταψί. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.