1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
2 λίτρα γάλα
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας βούτυρο φρέσκο
10 αυγά
3 βανίλιες
1/2 βιτάμ για το άλειμμα των φύλλων
Υλικά για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 φλούδα λεμονιού
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλας
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί ελαφρά. Κατόπιν προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου πήξει η κρέμα μας. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα με την κρέμα ανακατεύοντας έντονα ρίχνοντας μέσα και το φρέσκο βούτυρο. Συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα και αφήνουμε μετά την κρέμα μας να κρυώσει.
Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε ένα βουτυρωμένο ταψί αλείφοντάς τα ανάμεσα με βιτάμ. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και την στρώνουμε με την βοήθεια ενός βρεγμένου κουταλιού. Από πάνω στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα επίσης με βιτάμ. Κόβουμε και αφαιρούμε τα τμήματα των φύλλων που περισσεύουν έξω από το ταψί. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε σε κομμάτια τα πάνω φύλλα και βουτυρώνουμε το πάνω πάνω φύλλο καλά με βιτάμ. Ψήνουμε το γαλακτομπούρεκό μας στους 175 βαθμούς έως ότου ροδίσει.
Όσο ψήνεται το γαλακτομπούρεκο εμείς θα ετοιμάσουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τη φλούδα του λεμονιού και τα βράζουμε για μισή ώρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Μόλις ψηθεί το γαλακτομπούρεκο κι έτσι όπως είναι ζεστό, το περιχύνουμε με το σιρόπι και όταν κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε.
Την συνταγή αυτή καθώς και ένα ταψί γαλακτομπούρεκο, μας έστειλε η Χριστίνα Ν., και την ευχαριστούμε θερμά τόσο για την συνταγή όσο και για το ίδιο το γλυκό. Δοκιμάστε το, είναι υπέροχο!!!