1 φύλλο κρούστας
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
6 κουτιά νερό (από το ζαχαρούχο)
1 ποτήρι και 1 κουταλιά σιμιγδάλι ψιλό
1 φάκελο κρέμα αραβοσίτου βανίλια
Ξύσμα λεμόνι
2 αυγά
2 βανίλιες
1 κουταλιά βούτυρο
Υλικά για το σιρόπι:
4 φλιτζάνες ζάχαρη
3 φλιτζάνες νερό
1 ξυλάκι κανέλας
Σε κατσαρόλα βάζω γάλα, νερό, και όταν ζεσταθούν ρίχνω σιμιγδάλι, άνθος αραβοσίτου, και ξύσμα. Ανακατεύω καλά και μόλις πήξουν κατεβάζω απ τη φωτιά και ρίχνω βούτυρο, βανίλιες και αυγά χτυπημένα. Σε μέτριο ταψί βουτυρωμένο στρώνω 5 φύλλα βουτυρωμένα, στη μέση την γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω βουτυρωμένα κι αυτά. Φτιάχνω το σιρόπι και το αφήνω να κρυώσει. Ψήνω το γαλακτομπούρεκο πάνω κάτω στους 180 βαθμούς και το περιχύνω με το κρύο σιρόπι. Καλή επιτυχία!!!
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!