1 λίτρο γάλα
2 κουταλάκια γιαούρτι που δεν περιέχει συντηρητικά, χρώμα, ζάχαρη, σε θερμοκρασία δωματίου
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 45 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας που και που, μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία 80 βαθμών. Στη συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γάλα να κρυώσει και να φτάσει στους 45 βαθμούς. Σβήνουμε τον προθερμασμένο φούρνο μας. Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε τα δύο κουταλάκια γιαούρτι για ένα λεπτό με λίγο γάλα και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα. Τυλίγουμε την κατσαρόλα με πετσέτα ή κάποιο ζεστό ύφασμα ώστε να την σκεπάζει και την βάζουμε να σταθεί μέσα στον προθερμασμένο φούρνο. Το γιαούρτι θα πρέπει να παραμείνει εκεί για 6-10 ώρες μέχρι να γίνει χωρίς να το ανακινήσουμε καθόλου ή να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου. Στη συνέχεια παίρνουμε το γιαούρτι μας και το βάζουμε στο ψυγείο απ’ όπου και το καταναλώνουμε.