1 1/2 κούπα αλεύρι
1/2 – 1 κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κούπα νερό με μισό κουταλάκι αλάτι για το άλειμμα
Μαυροσούσαμο, σουσάμι, ηλιόσποροι, παπαρουνόσπορος, χοντρό αλάτι, πιπέρι (κάτι από όλα αυτά, συνδυασμός τους, ή ότι άλλο σας αρέσει για πασπάλισμα)
Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε μισή κούπα χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε στο μίξερ για πέντε περίπου λεπτά μέχρι να γίνει μπάλα η ζύμη μας. Αλλιώς ζυμώνουμε με τα χέρια μας προσθέτοντας λίγο αλεύρι αν η ζύμη μας είναι πολύ κολλώδης ή λίγο νερό αν είναι πολύ ξηρή. Αφήνουμε τη ζύμη μας για μισή με μία ώρα σε ελάχιστα λαδωμένο βαθύ μπωλ σκεπάζοντάς το με διαφανή μεμβράνη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220. Μοιράζουμε σε δύο ή περισσότερα κομμάτια τη ζύμη (ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού μας) και ανοίγουμε με αυτή φύλλο. Το απλώνουμε μέσα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Κόβουμε τις άκρες που περισσεύουν. Με ένα πινέλο αλείφουμε με το αλατόνερο, πασπαλίζουμε με τους σπόρους της επιλογής μας και χαράσσουμε μέχρι κάτω σε ίσα κομμάτια με τη βοήθεια ενός κόφτη για πίτσα ή μαχαιριού. Ψήνουμε για δέκα περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν τα κράκερς μας χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη για κράκερς. Φυλάσσουμε σε αεροστεγή συσκευασία για να είναι πάντα τραγανά.