Μούστος
Το πετιμέζι χρησιμοποιούνταν στις αγροτικές περιοχές που είχαν αμπέλια, ως ένα είδος μαρμελάδας. Για την κατασκευή του, χρησιμοποιούμε καθαρό μούστο. Τον μούστο τον καθαρίζουμε όπως βλέπετε στο «φτιάχνω μούστο για όλη τη χρονιά». Βράζουμε σε κατσαρόλα τον καθαρό μούστο, τόσο ώστε να πήξει και να γίνει μία παχύρρευστη μαρμελάδα. Στη συνέχεια τον κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει, τον φυλάμε σε γυάλινα δοχεία μέσα στο ψυγείο.
Την φωτογραφία που συνοδεύει την συνταγή, μας την έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε το blog του Ορφέα, «ΤΟΥΙΤΥ», κάνοντας κλικ εδώ!