12 φτερούγες κοτόπουλου
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές πελτέ
2 κουταλάκια καστανή ζάχαρη
Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Υλικά για το ντιπ:
1 γιαουρτάκι στραγγιστό (150-200ml)
100γρ. μπλε τυρί
2 κουταλιές μαϊντανό
1/2 λεμόνι (τον χυμό του)
Στο μπλέντερ βάζουμε: λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τον πελτέ, το ταμπάσκο, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν σάλτσα. Σε μια σακούλα για τρόφιμα βάζουμε τις φτερούγες κοτόπουλου και τις περιχύνουμε με τη μαρινάδα που φτιάξαμε. Κλείνουμε την σακούλα και φροντίζουμε ώστε η μαρινάδα να καλείψει όλες τις φτερούγες και από όλες τις πλευρές. Αφήνουμε την σακούλα στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα μέχρι να μαριναριστεί το κοτόπουλό μας. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψί και πάνω του στρώνουμε τις φτερούγες ώστε να είναι η εξωτερική πλευρά τους πάνω στο ταψί. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 175 βαθμούς φούρνο για ένα τέταρτο και στη συνέχεια γυρνάμε τις φτερούγες και τις ψήνουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να ψηθούν.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε επιμελώς το μπλε τυρί θρυμματισμένο, το γιαούρτι, την μία κουταλιά μαϊντανού και τον χυμό του λεμονιού. Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε δροσερό το ντιπ μας.