1/2 κιλό φράουλες
2 μπανάνες
2 ακτινίδια
2 βανιλέτες (φακελάκι με βανίλια και ζάχαρη)
100γρ. ζάχαρη
Χυμό μισού λεμονιού
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες. Τις κόβουμε στη μέση ή σε τέταρτα ανάλογα με το μέγεθός τους. Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε αρκετά λεπτές φέτες. Τοποθετούμε σε ένα γυάλινο μπωλ τα φρούτα και τα ραντίζουμε με τον χυμό του λεμονιού. Πασπαλίζουμε με τις βανιλέτες και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε την φρουτοσαλάτα μας με ανακινήσεις του μπωλ. Αν δεν θέλουμε να την καταναλώσουμε άμεσα τη φυλάσσουμε στο ψυγείο. Μπορούμε να την σερβίρουμε σκέτη, ή με σαντιγύ, σαν γαρνιτούρα σε κρέπες ή σαν συνοδό στο γιαούρτι.