3 σακουλάκια μαρουλοσαλάτα έτοιμη (3×250γρ.)
1 πακέτο μανιτάρια άσπρα (500γρ.)
1 σακουλάκι κεμπάπ σόγιας (225γρ.)
1 ματσάκι άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα (προαιρετικά)
1 χουφτίτσα ρύζι αναποφλοίωτο (προαιρετικά)
Σε ένα μπολ με 1 1/2 λίτρο καυτό νερό ρίχνουμε το κεμπάπ σόγιας για να μουλιάσει. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο. Κόβουμε τα μανιτάρια μας σε φέτες και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Τα προσθέτουμε και τα δύο στην κατσαρόλα. Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη μαρουλοσαλάτα θα πλύνουμε και θα κόψουμε 2 μαρούλια. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμες μαρουλοσαλάτες τα κρεμμυδάκια είναι προαιρετικά γιατί οι σαλάτες μας έχουν και κρεμμυδάκια και άνηθο. Όταν μουλιάσει για δέκα λεπτά το κεμπάπ σόγιας το προσθέτουμε και αυτό (στραγγισμένο καλά) στην κατσαρόλα μας και την βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Στον βραστήρα φέρνουμε σε σημείο βρασμού ένα λίτρο νερό. Στην κατσαρόλα μας προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα το μαρούλι και τα κρεμμυδάκια μας. Αν δεν τα παίρνει η κατσαρόλα με την μία, τα προσθέτουμε σταδιακά. Η προσθήκη του βραστού νερού θα μας βοηθήσει να κάτσουν όσα μαρούλια υπάρχουν ήδη στην κατσαρόλα μας. Ρίχνουμε ένα τελικό ανακάτεμα και βράζουμε με σκεπασμένο το σκεύος μας για περίπου μισή ώρα. Αν δεν θέλουμε το φρικασέ μας να έχει υγρά ρίχνουμε μια χουφτίτσα ρύζι (προτιμούμε πάντα αναποφλοίωτο) και το αφήνουμε να βράσει. Πάντως, με ρύζι ή χωρίς το φρικασέ του Vegan είναι πεντανόστιμο!