1 1/2 κιλό κρέας ψαχνό
(αρνί ή μοσχάρι ή χοιρινό)
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
4 μαρούλια ή 1 1/2 κιλό χόρτα
(ραδίκια ή αντίδια)
1 λεμόνι
2 αυγά
Λίγο κορν φλάουρ
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σε αυτό τσιγαρίζουμε το κρέας που έχουμε κόψει σε μερίδες. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει σε σκεπασμένη κατσαρόλα. Κατόπιν ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τα μαρούλια ή τα χόρτα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, το αλάτι και το πιπέρι, και τα αφήνουμε να βράσουν καλά. Όταν γίνει το φαγητό μας κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και 2 κουταλάκια κορν φλάουρ. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτουμε και τα αυγά και χτυπάμε καλά. Βεβαιωνόμαστε πως στην κατσαρόλα μας έχει σταματήσει ο βρασμός και με μια κουτάλα ρίχνουμε μέσα στο μπωλ σιγά σιγά ζωμό από το φαγητό, χτυπώντας συνεχώς το αυγολέμονο. Όταν έχει γεμίσει το μπωλ μας με ζωμό τον προσθέτουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά, και μόλις πάρει βράση ξανασβήνουμε.