1 – 1 1/2 κιλό σπάλα μοσχάρι
3 – 4 μαρούλια
2 ματσάκια άνηθο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 – 2 αυγά εκτός ψυγείου
1 – 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
Σε κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ξερά κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα καρέ. Σωτάρουμε να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε και το κρέας μαζί με νερό και λίγο πιπέρι και το αφήνουμε σε καπακωμένη κατσαρόλα να βράσει σε μέτρια φωτιά. Εν τω μεταξύ πλένουμε και κόβουμε τα μαρούλια, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Πριν μαγειρευτεί εντελώς το κρέας δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε και τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν.
Όταν είναι έτοιμο το φρικασέ με μοσχαράκι, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Σε ένα μπωλ διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό του ή των λεμονιών. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε πάρα πολύ καλά χωρίς όμως να δημιουργήσουμε αφρό. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά ζουμί από το φαγητό μας μέσα στο μπωλ εξακολουθώντας να χτυπάμε το αυγολέμονο. Όταν πια το μεγαλύτερο μέρος του ζωμού έχει μεταφερθεί στο μπωλ, ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπωλ στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συγχρόνως το φαγητό μας. Βάζουμε την κατσαρόλα με το φρικασέ μοσχαράκι ξανά στο μάτι και αφήνουμε ίσα που να κοχλάσει. Απομακρύνουμε και απολαμβάνουμε ένα πραγματικά νόστιμο φαγητό. Τόσο νόστιμο που η απουσία του αλατιού θα περάσει εντελώς απαρατήρητη.