Υλικά (για 1 κούπα):
2 κούπες φρέσκα φύλλα βασιλικού
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/3 κούπας κουκουνάρι
3 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τις σκελίδες του σκόρδου. Σε ένα μπλέντερ λιώνουμε το βασιλικό, το κουκουνάρι, προσθέτουμε το σκόρδο και σιγά σιγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο με σταθερή ροή. Σταματάμε και ανακατεύουμε ώστε να φύγουν από τα τοιχώματα πιθανόν χοντροτριμμένα τμήματα και ξανακόβουμε. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Συνοδεύει μακαρονάδες και ζυμαρικά, ρύζι, ψητές πατάτες ή αλείφεται πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.