1/2 κιλό κουκιά χλωρά καθαρισμένα
250γρ. ζαμπόν κομμάτι
1 κρεμμύδι ξερό
4 σκελίδες σκόρδο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κούπα ζωμό λαχανικών ή άλλο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μέσα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να γίνει διαφανές. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο και το ζαμπόν κομμένο σε τετράγωνα και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα το ζαμπόν μας. Ρίχνουμε τα κουκιά και το κρασί και ανακατεύουμε σταδιακά αφήνοντάς το να βράσει για ένα τέταρτο της ώρας. Προσθέτουμε τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρει βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για ένα τέταρτο ακόμη. Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Τα χλωρά κουκιά με ζαμπόν είναι ένα πιάτο που όσο μένει τόσο νοστιμίζει. Γι αυτό θα ήταν καλό να το μαγειρέψετε από την προηγουμένη ή να κάνετε διπλάσια ποσότητα για να περισσέψει λίγο και για την επομένη!