Υλικά:
1 κιλό φράουλες ώριμες
200γρ. + 4 κουταλιές ζάχαρη
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος πλήρες παγωμένο
Φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση:
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 4 κουταλιές νερό, τις περισσότερες από φράουλες και τα 200γρ. ζάχαρης και τα βράζουμε για μισή ώρα περίπου να γίνουν σαν κομπόστα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την μοιράζουμε σε ποτήρια. Τα βάζουμε στο ψυγείο να ψυχθούν. Σε ένα μπωλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τις 4 κουταλιές ζάχαρη να γίνει σαντιγύ. Γαρνίρουμε τα ποτήρια με την σαντιγύ, τις φρέσκες φράουλες που κρατήσαμε και τα φύλλα δυόσμου!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.