60γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο σε σκόνη
100γρ. ζάχαρη άχνη
300γρ. αλεύρι
200γρ. βούτυρο
1 αυγό
1 βανίλια
Υλικά για την κρέμα:
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη
250ml γάλα
300ml κρέμα γάλακτος
200γρ. φρέσκες φράουλες
1 μπουκαλάκι σιρόπι φράουλα
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, όλα τα υλικά για την τάρτα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη και σφιχτή ζύμη. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος 1 περίπου εκατοστού και ψήνουμε σε φόρμα τάρτας για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και τη σκόνη ζαχαροπλαστικής, μέχρι να δέσει το μείγμα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Στρώνουμε στην τάρτα πρώτα την κρέμα και καλύπτουμε με τη σαντιγί. Τοποθετούμε ομοιόμορφα τις φράουλες και γαρνίρουμε με το σιρόπι.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Εύα Σαμουρκα, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!