1 κιλό χοιρινό κιμά
2 ξερά κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1 ματσάκι μάραθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
1 σφηνάκι ούζο
Βάζουμε το ψωμί να μουλιάσει με λίγο νερό και το στύβουμε σφικτά με τα χέρια μας. Παράλληλα τρίβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στον τρίφτη τον χοντρό και όχι στο μούλτι και τα στύβουμε επίσης και αυτά. Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το στυμμένο ψωμί, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ψιλοκόβουμε το μάραθο, ρίχνουμε λόγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε καλά το μίγμα μας και το πλάθουμε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια, τα οποία τοποθετούμε σε ένα ταψί, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα όπως είναι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, βγάζουμε από το ψυγείο τα κεφτεδάκια, τα ραντίζουμε με ούζο με τα χέρια μας και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Η συνταγή αυτή περιλαμβάνεται στο βιβλίο “Εύφρανας ημάς Κύριε”, του π. Παρθένιου Βεζυρέα.