350γρ. σοκολάτας (διάφορα είδη ή το αγαπημένο σας)
1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές μέλι
Κομμάτια φρούτων ή και ξηρούς καρπούς
Σε μπεν μαρί βάζουμε το μέλι με την κρέμα γάλακτος, τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να ζεσταθούν. Στη συνέχεια βάζουμε την σοκολάτα μας κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σφιχτή κρέμα. Εάν θέλουμε να γίνει λίγο πιο “λεπτή η επικάλυψη πάνω στα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς προσθέτουμε ελάχιστη κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από το μπεν μαρί και είτε μεταφέρουμε σε δοχείο φοντύ (fondue) το μείγμα μας για να το μεταφέρουμε στο τραπέζι, είτε βουτάμε ένα ένα τα φρούτα μας (βοηθάει ένα ξύλινο καλαμάκι αν θέλουμε να έχει όλο το φρούτο επικάλυψη) μέσα στη σοκολάτα και τα αφήνουμε να σταθούν για να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη. Εάν θέλουμε μπορούμε να έχουμε τους ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους και να τα πασπαλίσουμε μόλις βγουν από την λιωμένη σοκολάτα.