Υλικά:
1 1/2 κιλό καρότα
1 κιλό ζάχαρη
1/2 κιλό καρύδα
2 βανίλιες
Χάρτινες θηκούλες μικρές
Εκτέλεση:
Βράζω τα καρότα και τα αφήνω να στραγγίσουν στο σουρωτήρι. Κατόπιν το λιώνω καλά με ένα πιρούνι, και προσθέτω τη ζάχαρη καθώς και 200γρ. από την καρύδα και τις βανίλιες. Ανακατεύω και βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα. Μετά πλάθω μπαλάκια και τα κυλώ στην υπόλοιπη καρύδα. Τα βάζω στις χάρτινες θηκούλες και τα προσφέρω ή τα βάζω σε τάπερ καλά κλεισμένο. Γίνονται περίπου 55-60 μπαλάκια.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.