1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
250γρ. λεπτά σπαγγέτι
4 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλιά γάλα
3 ασπράδια αυγών
50γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
1/2 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
2 κούπες σάλτσα μαρινάρα
Φρέσκα φύλλα δυόσμου ή μαϊντανού
Τριμμένα κίτρινα τυριά (προαιρετικά)
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το ολόκληρο αυγό με το γάλα και την τριμμένη φρυγανιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Πλάθουμε 12 κεφτεδάκια, στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί και τα ψήνουμε για μισή περίπου ώρα στους 180 βαθμούς. Εν τω μεταξύ κόβουμε το σπαγγέτι στα τρία και το βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό να γίνει αλ ντέντε. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά.
Μόλις ψηθούν τα κεφτεδάκια μας τα βάζουμε με την 1 1/2 κούπα σάλτσα μαρινάρα σε ένα κατσαρολάκι να πάρουν μια βράση.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών και ρίχνουμε μέσα το σπαγγέτι. Ανακατεύοντας καλά προσθέτουμε 3 κουταλιές από τη σάλτσα μαρινάρα που μας περίσσεψε, την παρμεζάνα, την μοτσαρέλα και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ελαφρά μια 12άρα φόρμα για μάφφινς και γεμίζουμε κατά τα 3/4 με τα ζυμαρικά μας. Με τα δάχτυλά μας πιέζουμε προς τα κάτω το κέντρο των ζυμαρικών ώστε να δημιουργηθεί μια “φωλίτσα”. Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά τους 200 βαθμούς. Όταν οι φωλίτσες γίνουν τις αφήνουμε φορμαρισμένες να κρυώσουν και στη συνέχεια τις ξεφορμάρουμε (αν χρειαζόμαστε περισσότερες φωλίτσες -εκτός από υλικά- θα πρέπει να έχουμε και περισσότερες φόρμες). Τέλος πριν να σερβίρουμε ρίχνουμε ελάχιστη σάλτσα μέσα στη φωλίτσα, βάζουμε ένα κεφτεδάκι και λίγη σάλτσα ακόμη. Γαρνίρουμε με φύλλο βασιλικού ή μαϊντανού -αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί- και παρουσιάζουμε ένα πιάτο ιδανικό για μπουφέ και παιδικά -και όχι μόνο- πάρτυ στο οποίο δύσκολα κάποιος θα αντισταθεί!
Συμβουλή: Σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε τις φωλίτσες και τα κεφτεδάκια την προηγούμενη ημέρα βάλτε μέσα σε τάπερ τις φωλίτσες και σε άλλο τάπερ τα κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα στο ψυγείο.