1 κιλό αλεύρι
2 κύβους φρέσκια μαγιά Γιώτης (50γρ.)
1/4 του κιλού λιαστές ντομάτες
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Βγάζουμε τις λιαστές ντομάτες από τη συσκευασία τους και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο του. Σε μία κούπα ζεσταίνουμε 200γρ. νερό μέχρι να γίνει χλιαρό (40 βαθμούς) και μέσα του διαλύουμε τη μαγιά. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Στη λακουβίτσα του αλευριού βάζουμε το αλάτι, 5 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε και τη διαλυμένη μαγιά. Προσθέτουμε σταδιακά 350 με 400ml νερό ζυμώνοντας συγχρόνως με τα χέρια μας. Εξακολουθούμε να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα ή με wrap τη λεκάνη και αφήνουμε τη ζύμη μας σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (μιάμιση με δύο ώρες). Στο μεταξύ κόβουμε μερικές λιαστές ντομάτες σε λωρίδες και άλλες σε μικρά κομματάκια. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο δυόσμο. Αλευρώνουμε ελαφρά μια ίσια επιφάνεια, βάζουμε το ζυμάρι μας εκεί και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέσα του τις λιαστές ντομάτες και το δυόσμο. Ανοίγουμε με τον πλάστη μας την φοκάτσια μας να γίνει στο μέγεθος του ταψιού ή των ταψιών μας. Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί μας και εκεί μέσα απλώνουμε το ζυμάρι μας. Το καλύπτουμε με πετσέτα ή με wrap και το αφήνουμε να ξαναφουσκώσει για μισή ώρα περίπου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και ξεσκεπάζουμε τη ζύμη, την πατάμε ελαφρά με τα δάχτυλά μας, τη λαδώνουμε ελαφρά στο πάνω μέρος της και τη ψήνουμε για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.