1 κούπα αμύγδαλα φιλέ
1 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπας πηχτή κρέμα γάλακτος
14 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές μέλι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το μέλι, την ζάχαρη, την πηχτή κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας. Προσθέτουμε και το φιλέ αμυγδάλου και συνεχίζουμε τον βρασμό για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα μας και το βάζουμε στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς. Στρώνουμε μια αντικολλητική κόλλα στο ταψί μας. Στη συνέχεια στρώνουμε το μείγμα πάνω στο αντικολλητικό χαρτί σε μικρές πιτούλες όσο το δυνατόν πιο στρογγυλές και επίπεδες (για να το βάλουμε χρησιμοποιούμε ένα μικρό υγρό κουταλάκι). Ψήνουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να πάρει το χρώμα του μελιού. Αφήνουμε τις φλωρεντίνες μας να κρυώσουν εντελώς και μετά τις φυλάμε σε κουτί που να κλείνει ερμητικά.