Υλικά:
3 πορτοκάλια
2 κουβερτούρες λιωμένες
Υλικά για το σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
Πλένω καλά τα πορτοκάλια ολόκληρα όπως είναι και τα κόβω σε ροδέλες. Τα βράζω σε νερό 5-7 λεπτά, και μετά τα στραγγίζω. Εν τω μεταξύ φτιάχνω το σιρόπι που πρέπει να είναι καλά δεμένο και ρίχνω και τις φέτες πορτοκαλιού να βράσουν λίγο με το σιρόπι για να τραβήξουν, περίπου 10 λεπτά. Τα βγαζω με τρυπητή κουτάλα σε ταψί να στραγγίξουν και βουτώ τη μια μεριά της φέτας στην κουβερτούρα. Παγώνω και είναι έτοιμες για κέρασμα.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.