1 πακέτο φύλλο κρούστας
1/2 κιλό κασέρι ή κίτρινο τυρί
250-300γρ. παστουρμά
2 ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι ξερό
3 σκελίδες σκόρδο
1 πρέζα ζάχαρη
Λίγο δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και αφού κάψει ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα να τσιγαριστούν. Κόβουμε τις ντομάτες καρέ και τις προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τον δυόσμο, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Αφήνουμε την σάλτσα μας να βράσει μέχρις ότου γίνει πηχτή. Αφαιρούμε από τις φέτες του παστουρμά το γύρω γύρω (τσιμένι), τις κόβουμε στη μέση και κόβουμε το τυρί μας σε 40 μπαστουνάκια. Κόβουμε τα φύλλα μας στα τέσσερα. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε ένα μπαστουνάκι τυρί, ένα κομμάτι παστουρμά και λίγη σάλτσα και το τυλίγουμε ώστε να γίνει φλογέρα. Τις στρώνουμε σε ένα ταψί, τις αλείφουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 175 μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.