500γρ. φιογκάκια (farfalle)
4 κουταλιές βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Χοντροκομμένα φύλλα βασιλικού
Αλάτι
Πλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε τα φύλλα του βασιλικού. Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις σκελίδες σκόρδου.
Βάζουμε νερό να βράσει, προσθέτουμε αλάτι και όταν κοχλάσει προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας. Μόλις γίνουν αλ ντέντε τα αποσύρουμε και τα στραγγίζουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε και το σκόρδο, το βασιλικό, το ξύσμα του λεμονιού και αλάτι. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά αλλά προσεκτικά. Τα φιογκάκια με λεμόνι είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε καυτά ή και σε θερμοκρασία δωματίου.