1 κιλό φιλετάκια (χοιρινό ή μοσχαράκι)
2 μεγάλες κονσέρβες μανιτάρια σε φέτες
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
1 κρέμα γάλακτος (250ml)
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
3 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
4 κουταλιές κορν φλάουρ
1 κύβο νοστιμιάς βοδινού (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει. Σε αυτό τσιγαρίζουμε τα φιλετάκια μας από όλες τις πλευρές τους. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, τον κύβο νοστιμιάς και το μισό από το κρασί μας και τα αφήνουμε να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαγειρευτούν.
Όταν μαγειρευτούν τα φιλέτα μας, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε σε αυτήν 1 κουταλιά βούτυρο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να βράσουν. Στο υπόλοιπο κρασί μας, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ένα μπωλάκι. Όταν τα κρεμμύδια μαλακώσουν κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το ζωμό της κατσαρόλας μέσα στο μπωλ με το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς. Κατόπιν αδειάζουμε σιγά σιγά το περιεχόμενο του μπωλ μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας και την ξανανεβάζουμε στη φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Όταν γίνει αυτό προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε τα φιλέτα σε μεγάλο πιάτο συνοδεύοντάς τα με τη σάλτσα μανιταριών.