500γρ. μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε φιλετάκια
6 πατάτες βρασμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 παντσέτα ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο
5 κ. του γλυκού καβουρδισμένο κουκουνάρι
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι του καφέ τριμμένο τυρί (μείγμα από παρμεζάνα και κεφαλοτύρι)
3 – 4 φυλλαράκια ρόκα
Αλεύρι
Ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
3 – 4 φυλλαράκια φασκόμηλο
1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
Χυμό από 1 φρέσκο πορτοκάλι
Ζωμό κρέατος
1 πακέτο μακαρόνια
1 κουτάκι μανιτάρια
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και με ένα εργαλείο τις αδειάζετε στο κέντρο. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί και το αφήνετε στην άκρη όσο ετοιμάζετε τη σάλτσα.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε λίγο λάδι και ρίχνετε τη μισή ποσότητα ψιλοκομμένου κρεμμυδιού και το κρέας. Προσθέτετε το κουκουνάρι, την κρέμα γάλακτος και σβήνετε τη φωτιά. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί, τη ρόκα ψιλοκομμένη και αφήνετε για λίγο να πάρει μια βράση.
Γεμίζετε τις πατάτες και τις βάζετε στο φούρνο να πάρουν λίγο χρώμα.
Ρίχνετε λάδι σε ένα τηγάνι, ρίχνετε μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι ακόμα, τα φιλέτα που τα έχετε αλευρώσει, τη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη, το φασκόμηλο, το κόκκινο κρασί, το χυμό από πορτοκάλι και το ζωμό κρέατος. Αφήνετε τη σάλτσα να δέσει και βάζετε στο πιάτο τις γεμισμένες πατάτες.
Βράζουμε τα μακαρόνια και σε άλλη κατσαρόλα τη κρέμα γάλακτος. Τηγανίζουμε τα μανιτάρια. Μετά βάζουμε τα μακαρόνια στο ίδιο πιάτο. Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος στα μακαρόνια και ρίχνουμε λίγο ψιλοκομμένο ζαμπόν από πάνω.
Βγάζουμε από το τηγάνι τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε στο πιάτο. Ρίχνουμε από πάνω τους τη κρέμα γάλακτος που περίσσεψε.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ιωάννα και η Μαρία, και τις ευχαριστούμε πολύ.