1 κιλό γαλοπούλα φιλέτο
10 πιπεριές κέρατο ψωμωμένες
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
6 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλυτζανάκι του καφέ κόκκινο κρασί ξηρό
1 κονκασέ
1/3 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι καυτερό
Λίγη πάπρικα καυτερή
Λίγο μοσχοκάρυδο
Λίγη κανέλα
Πολύ λίγο αλάτι
Πλένουμε καλά το φιλέτο της γαλοπούλας και το κόβουμε σε μπουκίτσες. Πλένουμε τις πιπεριές και αφού τους αφαιρέσουμε κοτσάνι και σπόρια, τις κόβουμε σε μέτρια κομματάκια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες του σκόρδου και τα ψιλοκόβουμε. Σε μία κατσαρόλα βαθιά βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει (το μάτι μας είναι στα 2/3 της δύναμης του) τσιγαρίζουμε σε αυτό το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στην συνέχεια ρίχνουμε και τις μπουκίτσες της γαλοπούλας και γυρνώντας τις, με μία ξύλινη κουτάλα, τις “θωρακίζουμε” γύρω γύρω. Μόλις ασπρίσουν, τις σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις πιπεριές. Ανακατεύουμε καλά, καπακώνουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να αχνιστούν για δέκα λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι (πολύ λίγο, ίσα να μην είναι εντελώς ανάλατο το φαγητό μας) και το κονκασέ και βράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για μισή ώρα.
Το φιλέτο γαλοπούλας με πιπεριές είναι έτοιμο και μπορούμε να το συνοδεύσουμε άριστα με καστανό ρύζι στον ατμό!