2 κιλά φιλέτο μοσχαρίσιο
10 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
15 καροτάκια μικρά (γαρνιτούρας)
200 γρ. καπνιστή γαλοπούλα
500 γρ. μανιτάρια μικρά φρέσκα ή κονσέρβα
4 κουταλιές αλεύρι
1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
1 κύβο νοστιμιάς βοδινού
Λίγο βιτάμ
Αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε προσεκτικά το κρέας σε ομοιόμορφα κομματάκια (μπουκίτσες). Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές βούτυρο και όταν κάψει, τσιγαρίζουμε σε αυτό καλά το κρέας από όλες τις πλευρές του. Στη συνέχεια βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το φυλάμε σκεπασμένο να μη χάσει τη θερμοκρασία του. Προσθέτουμε στην προηγούμενη κατσαρόλα μας 4 κουταλιές βούτυρο και όταν κάψει τσιγαρίζουμε σε αυτές τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, τα καρότα και ψιλοκομμένη τη καπνιστή γαλοπούλα. Σε ένα μικρό σκεύος βράζουμε 2 φλιτζάνια νερό και μέσα τους διαλύουμε τον κύβο νοστιμιάς. Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνουμε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές βούτυρο και σε αυτό προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντάς το μέχρι να αλλάξει λίγο χρώμα. Κατεβάζουμε την κατσαρολίτσα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα της τον ζωμό βοδινού και το κρασί. Ανακατεύουμε καλά να μη σβολιάσει (στην ανάγκη βοηθάει το μπαστούνι κοπής) και ανεβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Σε ένα μεγάλο πυρέξ ή ταψί, ρίχνουμε τα κομμάτια του τσιγαρισμένου φιλέτου και τη σάλτσα μας. Με το καπάκι ή αλουμινόχαρτο τα βάζουμε στο φούρνο για μία ώρα στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τσιγαρισμένα λαχανικά μαζί με τη γαλοπούλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο έως ότου το κρέας ψηθεί εντελώς.