Υλικά:
Φιλέτα μπακαλιάρου
Λεμόνια σε ροδέλες
Βασιλικό
Χοντρό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Τρίβουμε καλά τα φιλέτα του μπακαλιάρου με το χοντρό αλάτι. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα και κατόπιν τα ξεπλένουμε σε τρεχούμενο νερό και τα στεγνώνουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Τηγανίζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου είτε ολόκληρα, είτε σε μικρότερα κομμάτια γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές έτσι ώστε να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρουμε στα πιάτα τα φιλέτα μπακαλιάρου πασπαλίζοντάς τα με λίγο χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο βασιλικό και βάζοντας φέτες λεμονιού στο πλάι.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.