Υλικά:
500γρ. φάβα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα νερό και το βράζουμε. Προσθέτουμε τη φάβα και την αφήνουμε να πάρει μια βράση. Την ξαφρίζουμε και την αφήνουμε σκεπασμένη να συνεχίσει τον βρασμό της σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά, και όσο πλησιάζει να γίνει όλο και συχνότερα προσέχοντας να μη μας κολλήσει. Όταν χυλώσει ανακατεύουμε συνεχώς ελέγχοντας αν έχει μαλακώσει καλά. Αλατίζουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο και την πολτοποιούμε με το μπαστούνι κοπής. Εάν προτιμούμε να είναι πιο ρευστή προσθέτουμε λίγο καυτό νερό. Τρώγεται κρύα ή ζεστή, γίνεται σχετικά γρήγορα και χορταίνει πολύ!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.