500γρ. φάβα
6-8 φρέσκα κρεμμυδάκια
Λίγο άνηθο
Ρίγανη
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει η φάβα σε 1 και 3/4 λίτρα νερό. Καθώς βράζει την ξαφρίζουμε. Όταν αρχίσει να χυλώνει, ανακατεύουμε πιο συχνά προσθέτοντας και το αλάτι. Την πολτοποιούμε με το μπαστούνι κοπής εντελώς να αποκτήσει λεία υφή, προσθέτοντας και το ελαιόλαδο (σηκώνει μπόλικο λάδι αλλά είναι εξίσου νόστιμη με λίγο ή πολύ). Συνεχίζουμε το βρασμό για ένα δύο λεπτά ακόμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας την συνεχώς. Αποσύρουμε από την φωτιά και της προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τον άνηθο επίσης ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη ρίγανη.