1/2 κιλό φάβα
1 κρεμμύδι ξερό
1-2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
2-3 ντομάτες
Κάπαρη
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Βράζουμε τη φάβα σε 1 1/2 λίτρο νερό. Καθώς βράζει την ξαφρίζουμε συχνά πυκνά. Όσο πλησιάζει να γίνει τόσο πιο συχνά θα πρέπει να την ανακατεύουμε. Όταν γίνει και χυλώσει ανακατεύουμε συνέχεια και τέλος την πολτοποιούμε με μπαστούνι κοπής. Καθώς την πολτοποιούμε ρίχνουμε μια γερή ποσότητα ελαιολάδου, αλάτι και λίγο πιπέρι. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τις ντομάτες ξεσποριασμένες, κομμένες σε καρεδάκια, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και κάπαρη περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο ακόμη. Η εντελώς παντρεμένη φάβα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!