500γρ. φάβα
6-8 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κούπα ελιές σε ροδέλες
Ρίγανη (προαιρετικά)
Αλάτι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα νερό και μόλις βράσει προσθέτουμε τη φάβα. Την ξαφρίζουμε καθώς βράζει και όταν μαλακώσει και αρχίσει να χυλώνει της προσθέτουμε αλάτι και την ανακατεύουμε τακτικά. Όταν γίνει την πολτοποιούμε με το μπαστούνι κοπής, χαμηλώνουμε την φωτιά και την ανακατεύουμε συνεχώς για δύο με τρία λεπτά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Αδειάζουμε την φάβα μας σε ένα ταψί και τη στρώνουμε ισόπαχα. Μόλις κρυώσει λίγο και αρχίσει και δένει καλά, της ρίχνουμε το κρεμμυδάκια, τις ελιές και αν θέλουμε λίγη ρίγανη. Την σερβίρουμε στα πιάτα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.