1 πακέτο φασόλια μαυρομάτικα
2-3 κρεμμύδια
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
1 φλιτζάνι ελιές κομμένες και ξεκουκουτσιασμένες
1/2 φλιτζάνι αγγουράκι τουρσί
Λίγο μαϊντανό
Λίγη κάπαρη
Ελαιόλαδο ξύδι
Αλάτι πιπέρι
Βράζουμε τα φασόλια και μόλις μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν τα βγάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και το τουρσί. Κόβουμε την πιπεριά σε μικρά τεράγωνα κομμάτια. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε τα φασόλια και όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα ανακατεύουμε καλά αλλά προσεκτικά και τα αφήνουμε να σταθούν. Όσο πιο πολύ σταθούν τόσο πιο νόστιμα γίνονται.