1 πακέτο φασόλια μαυρομάτικα
2-3 κρεμμύδια
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
3 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης τουρσί
2 φλιτζάνια ελιές διάφορες ξεκουκουτσιασμένες
1/2 φλιτζάνι αγγουράκι τουρσί
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγη κάπαρη
Ξύδι
Αλάτι πιπέρι
Βράζουμε τα φασόλια και μόλις μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν τα βγάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, αλατίζουμε πιπερώνουμε και ρίχνουμε όσο ξύδι μας αρέσει. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε τα φασόλια και όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα ανακατεύουμε καλά αλλά προσεκτικά και τα αφήνουμε να σταθούν.
Την φωτογραφία που συνοδεύει την συνταγή μας έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας. Δείτε το blog του Ορφέα, «ΤΟΥΙΤΥ», κάνοντας κλικ εδώ!